Şahmeran Mermerit
Şahmeran Mermerit
Şahmeran Mermerit

Şahmeran Mermerit (RP.02.03.102562)

Marka : Anadolia
Fiyat : ₺1.200,00(KDV Dahil)
₺200,00 'den başlayan taksitlerle

Şahmeran ya da Şahmaran; Anadolu mitolojisi de dâhil olmak üzere birçok mitolojide “başı insan, vücudu yılan” şeklinde olan ve Maran adı verilen doğaüstü yaratık olarak karşımıza çıkıyor. “Meran” veya “Maran” kelimesi yılan anlamına geliyor, halk arasındaki söylenişi zamanla Şahmaran hâline gelen Şah-ı Maran da yılanların şâhı demek oluyor. Farsça “Şah” her ne kadar erkekler için kullanılıyor olsa da Şahmeran efsanesinde geçen varlığın tüm kayıtlarda dişi olduğu görülüyor. Akıllı, iyicil bu varlığın bir yeraltı ülkesinde yılanlarıyla birlikte yaşadığına, hiç yaşlanmadığına ve ölünce ruhunun kızına geçtiğine inanılıyor.

 

Şahmeran’ın Anadolu’da yaşıyor olabileceği söylenen birçok yer bulunuyor. Bunlardan başlıcaları Mersin’in Tarsus ilçesi, Adana’daki Yılankale, Gaziantep’teki Şahmaran Köyü ve Mardin olarak öne çıkıyor.

 

Anadolia Mağazacılık olarak Şahmeran efsanesinden esinlenerek tasarlanıp üretilen Şahmeran Mermerit, özellikle mitolojiye ve Anadolu’nun kültürel mirasına ilgi duyuyorsanız tam size göre! Kaidesi sayesinde yaşam alanlarınıza kolaylıkla yerleştirebileceğiniz Şahmeran Mermerit ile dekorasyonunuza farklılık katabilirsiniz. Özel tasarımlı kutusunda gönderilen bu ürünü, hediye seçenekleri arasında da değerlendirebilirsiniz.


 

Yapılışı

Anadolia Mağazacılık tarafından mermeritten yapılmıştır ve yaşam alanlarına kolaylıkla yerleştirilebilmesi için kaide eklenmiştir. Özel tasarımlı kutusunda gönderilmektedir.

 


Kullanım Alanları

Mitolojiye ve Anadolu’nun kültürel mirasına ilgi duyuyorsanız yaşam alanlarınıza yerleştirerek dekorasyonunuza farklılık katabilir, sevdiklerinize hediye ederek ilginç hediyenizle onları şaşırtabilirsiniz.

 


Kullanım Şekli

Kimyasal kullanmadan, nemli bir bez ile temizlenmelidir.

 


Gönderim Şekli

Özel tasarımlı kutusunda gönderilmektedir.

 


Ürün Detayları

En: 23,5 cm

Boy: 18 cm

Ağırlık: 648 g

  

 
Materyal
Mermerit
Boyut/Ebat
23,5x18 cm
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR