Rumi Desenli Ahşap Tavla

Rumi Desenli Ahşap Tavla (YB.08.03.102761)

Marka : Anadolia
Fiyat : ₺6.400,00(KDV Dahil)
₺1.066,67 'den başlayan taksitlerle

Rumi Desenli Ahşap Tavla

1400’lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu’nda yaygınlaşan ve Türk kültürünün bir parçası haline gelen tavla, zaman kavramından ilham alıyor. Tavlanın içindeki 6’şar hane 12 ayı, karşılıklı 12 hane günün 24 saatini, tavlanın 4 köşesi 4 mevsimi, tavla tahtasının tekliği ise 1 seneyi temsil ediyor. 15’er adetten 2 farklı renkteki 30 pul, 1 aydaki 15 geceyi ve 15 gündüzü simgeliyor. Zar kombinasyonları günümüzde de Farsçadan Türkçeye geçen isimleri ile kullanılıyor ve 2 oyuncu ile oynanıyor.

İnsanların temel eğilimi olan süsleme, yapılış amaçları değişmekle beraber mağara duvarlarında ve kayalarda olmak üzere ilk çağlardan beri karşımıza çıkıyor. Kaynağını çoğunlukla doğadan alan, bitkisel formlar ya da hayvansal figürler gibi yüzlerce motife pek çok kültürde rastlanıyor. Kökeni bu kadar eskilere dayanan ve adına Rumi desen denilen desenlerden bir örnek, Anadolia Mağazacılık tarafından, yine kökeni M.Ö. 3000 yıllarına dayanan tavla üzerine işlenerek günlük hayatımıza taşınıyor.

Rumi kelimesi aynı zamanda, Bizans İmparatorluğu’na ve bu imparatorluğun egemenliği altındaki ülkelerde yaşamış olanlara ilişkin olan, Anadolu ile ilgili olan anlamlarına da geliyor. Anadolia Mağazacılık tarafından özenle tasarlanıp üretilen bu tavla ile Anadolu kültürü bizlere ulaşıyor.

 

Yapılışı

Anadolia Mağazacılık tarafından Rumi desenli olarak tasarlanan ahşap tavla takımı, el işçiliğidir ve elde boyanmıştır. Kayın Ağacı’ndan yapılan işlemeli tavla pulları ve Kayın ile Ceviz kaplamalarla oluşturulan motifler, ithal presleme yöntemiyle preslendikten sonra tavla gövdesiyle birleştirilmiştir.

 

Kullanım Alanları

Rumi Desenli Ahşap Tavla ile sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilir, boyutu sayesinde rahat bir oyun alanının tadını çıkarabilirsiniz. El işçiliği bu tavlayı dostlarınıza hediye ederek onları mutlu edebilir, her oyunda sizi hatırlamalarını sağlayabilirsiniz.

 

Kullanım Şekli

Kimyasal kullanmadan, kuru bir bez ile temizlenmelidir.

 

Gönderim Şekli

Anadolia Mağazacılık tarafından özenle paketlenerek gönderilmektedir.

 

Ürün Detayları

En: 30 cm

Boy: 45,5 cm

Yükseklik/Kalınlık: 6 cm

Ağırlık: 2.662 g

 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR