Osmanlı Resim Sanatı
Osmanlı Resim Sanatı

Osmanlı Resim Sanatı (YB.01.02.100575)

Marka : Anadolia
Fiyat : ₺355,50
₺59,25 'den başlayan taksitlerle

Okumak güzeldir! Siz de kitap okumayı seviyor ve sanata, özellikle de resim sanatına ilgi duyuyorsanız, “Osmanlı Resim Sanatı” başlıklı kitabı mutlaka okumalısınız. Hafta sonları da olsa kitap okumaya mutlaka vakit ayırıyor, bir yandan kitap keyfi yaparken bir yandan da genel kültürünüzü arttırmaya önem veriyorsanız; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan bu kitap sayesinde resim sanatı ile ilgili detaylı bilgi edinebilir, konuya ilgi duyan sevdiklerinizi de bilgilendirebilirsiniz. Aynı amanda; ailenize, dostlarınıza, iş arkadaşlarınıza hediye alırken zorlanıyorsanız, “Osmanlı Resim Sanatı” kitabını, hediye seçenekleri arasında da değerlendirebilirsiniz.


Kitap Tanıtımından:

Osmanlı resim sanatı; İslam dünyasında gelişmiş, çeşitlenmiş kitap resminin temel ilkelerini izler. Bu ilkeler Osmanlı beğenisine uyarlanmış, imparatorluğun geniş coğrafyasının ve komşularının resim tarzlarından beslenerek, Osmanlı Sarayı’nın kendine özgü çoğulculuğuyla koşut bir biçimde özgün bir resim dili yaratılmıştır.

Kurumlaşmış bir örgütün üyesi olarak saraya bağlı sanatçıların hazırladıkları el yazması kitaplar içinde hayat bulan resimler-minyatürler, özellikle 16. yüzyılın ortalarında gerek üslup, gerekse konu bakımından diğer İslam ülkelerinin resim sanatından tamamen ayrılmıştır. Bu kitapta, ustadan çırağa aktarılanlarla belirgin bir beğeninin sürekliliğini yansıtan Osmanlı resim sanatının, bir yandan da yüzyıllar boyunca hep yeni dinamiklerle dönüşüp çeşitlenmesinin serüveni, yaratıldığı tarihi ve coğrafi kesitin koşulları içinde irdelenmektedir. Eser, Türkçe ve İngilizce dillerinde iki ayrı kitap olarak hazırlanmıştır.

 

 

Kullanım Alanları

Siz de “okumak candır” diyenlerdenseniz, zaman yine kitap okuma zamanı! “Osmanlı Resim Sanatı” kitabı sayesinde, resim sanatı hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilir, kitabı sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz.

 


Gönderim Şekli

Anadolia Mağazacılık tarafından özenle paketlenerek gönderilmektedir.

 

 

Ürün Detayları

Boy: 28 cm

En: 23 cm

Derinlik: 2,5 cm

Ağırlık: 1262 g

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR