Nusret Mayın Gemisi İkili Kitap Desteği

Nusret Mayın Gemisi İkili Kitap Desteği (EY.05.31.102929)

Marka : Anadolia
Fiyat : ₺800,00(KDV Dahil)
₺133,33 'den başlayan taksitlerle

Nusret Mayın Gemisi, Birinci Dünya Savaşı - Çanakkale Deniz Savaşları’ndaki başarısıyla savaşın adeta seyrini değiştirmekte büyük öneme sahip mayın gemisi olmasıyla bilinmektedir. Bu yönüyle “dünyanın en ünlü mayın gemisi” unvanını kazanan geminin asıl adı Nusrat olmakla beraber, zamanla Nusret olarak adlandırılmaya başlanmıştır ve Nusret Arapça kelime anlamıyla “yardım” demektir. Mayın gemisi, 1911 yılında Almanya’nın Kiel şehrinde Germania Tersanesi’nde inşa edilerek kızağa çekilmiş ve 1913 yılında da Osmanlı Donanması’na katılmıştır. Eni 7,4 metre ve boyu 40 metre olan geminin hızı 15 mildi. Seri manevra kabiliyeti nedeniyle Çanakkale Boğazı görevi ona verilmiştir. 18 Mart 1915 ise ülkenin kaderini değiştiren bir dönüm noktası olmuştur.

1962’de özel kişiler tarafından satın alınan gemi, Kaptan Nusret adıyla kuru yük gemisi olarak hizmet vermiş, 1990’da Mersin açıklarında alabora olmuştur. 1999’da sudan çıkarılan gemi, 2003’te Tarsus Belediyesi tarafından anıt haline getirilmiştir. Bununla birlikte, Nusret Mayın Gemisi’nin 2011’de Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda birebir ölçülerinde yapılmış hali de Çanakkale’de müze olarak hizmet vermektedir.

Anadolia Mağazacılık, tarihi önem taşıyan gemiyi kitap desteği olarak tasarlayarak, dönüm noktası olan mücadeleyi günlük hayatımızda da hatırlamamıza katkıda bulunmaktadır.


*Anadolia Mağazacılık olarak; kadın emeğine değer veriyor, emektar kadınlarımıza destek olmayı görev biliyoruz. Kadın istihdamını önemsiyor ve kendi üretimimiz olan ürünlerin, tasarlanıp üretilmesinden sizlere ulaşmasına kadar her aşamasına kadınları dâhil etmeye özen gösteriyoruz. Kadın eli değmiş ürünlerimizi beğeninize sunarak sizlerin de kadınlarımıza destek olabilmenizi sağlamayı amaçlıyoruz. Bu ürün de yine kadın emeği bulunan ürünlerimizden biri olarak siz sahibini bekliyor. Güzel günlerde kullanmanızı dileriz.

 

 

Yapılışı

Anadolia Mağazacılık tarafından Köknar Ağacı’ndan yapılan L kaide, ahşap rengi dolgu ve boya işleminden geçirildikten sonra, mermeritten yapılmış gemiler orantılı bir şekilde kaideye montajlanmakta ve ikili set halinde hizmetinize sunulmaktadır.


Kullanım Alanları

İkili kitap desteğini, kitaplarınızın yaşam alanlarınızda devrilmeden sabit bir şekilde kalabilmeleri için kullanırken aynı zamanda şık ve tarihi görüntüsüyle dekorasyonunuzun bir parçası haline getirebilirsiniz. Özellikle tarihi seviyorsanız ve tarih kitaplarınız varsa sizin için daha da anlamlı olacaktır. Hem işlevsel hem de dekoratif olmasıyla, sevdiklerinize hediye etmek için de muhteşem bir seçenektir.


Kullanım Şekli

Kimyasal kullanmadan, nemli bir bez ile temizlenmelidir.


Gönderim Şekli

Anadolia Mağazacılık tarafından özenle hazırlanmış kutusunda gönderilmektedir.

 

Ürün Detayları

Uzunluk: Her biri için 22 cm

En : Her biri için 16 cm

Derinlik: Her biri için 10 cm

Ağırlık : Her biri için 0,702 g

 
Renk
Krem
Materyal
Ahşap Mermerit
Boyut/Ebat
22x16 cm
Karakter/Tema
Simge
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR