Mevleviname
Mevleviname

Mevleviname (YB.01.03.102083)

Marka : Anadolia
Fiyat : ₺285,00
₺47,50 'den başlayan taksitlerle

Mevleviname

1610 yılından itibaren 350 yıl boyunca Batılı Seyyahların kendi gözleriyle gördükleri Mevleviler ve Mevlevihaneleri konu alan yüzlerce orijinal gravür baskı, resim, fotoğraf ve bunların bilgileri yer almaktadır.

Mevlevîlikle ilgili, yazı ve resme dayanan, ilk elden Batılı kaynaklar derli toplu bir araya getirilip sistematik bir değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Bu bakımdan bir ilk teşkil etmektedir. 

Kitabın bir diğer özelliği ise, tarih ve mekan uyumuna göre içeriğe derecelendirilen ve ikonografik bilgileri olabildiğince tespit edilmiş, yüzlerce tasvirin (gravür baskı, resim, taslak, çizim, fotoğraf) tarih malzemesi olarak kullanılmış olmasıdır.

Mesela; “saka postu” teriminde yer alan sakalığın Mevlevîlikle ilgisini kimi tasvirleri tarihî bilgi kaynağı olarak kullanmak suretiyle ortaya koyulmuştur.

Kitapta yerli kaynaklarda yer almayan çok kıymetli bilgi ve malzemeler yer almaktadır.

Bir misal olmak bakımından, Afyonkarahisar Mevlevîhane’sinde medfun bulunan Sultan Dîvânî hazretlerinin demir ayakkabılarını verilebilir.Bir seyahatnamede, bu demir ayakkabıların inme yani felç geçirenlere şifa maksadıyla giydirildiği yazılmaktadır.Günümüzde bu ayakkabılar kayıptır. 

Bunun gibi, yerli kaynaklarda yer almayan bazı bilgiler, sadece batılı seyahatnamelerinde geçmektedir.


Ürün Detayları 

En: 22 cm

Boy: 30 cm

Kalınlık: 5,5

Sayfa: 1001

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR