Jean-Léon Gérôme, Şömine Başında Sohbet Orta Boy Tablo

Jean-Léon Gérôme, Şömine Başında Sohbet Orta Boy Tablo (EY.02.02.102274)

Marka : Anadolia
İndirim Oranı : %40 İndirim
Fiyat : 5.800,00₺
İndirimli : 3.480,00₺
580,00₺ 'den başlayan taksitlerle
Özel Üretim Ücretsiz Hediye Paketi


Jean-Léon Gérôme, Şömine Başında Sohbet Orta Boy Tablo

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl Fransız ressamlarından biridir ve özellikle tarihsel ve oryantal konuları işlemesiyle tanınır. 11 Mayıs 1824'te Vesoul, Fransa'da doğan Gérôme, resim eğitimine Paris'teki École des Beaux-Arts'ta devam etti ve Antoine-Jean Gros ve Paul Delaroche gibi ünlü sanatçıların öğrencisi oldu. Gérôme, özellikle detaylı çalışmaları ve üstün teknik becerisiyle bilinir. Oryantalizm tarzındaki eserleri, doğu kültürü ve mitolojisine duyduğu ilgiyi yansıtır. Ayrıca tarihi ve mitolojik sahneleri resmetmesiyle de tanınır.

1850’li yıllarda Osmanlı Devleti'ne gelen, hem ziyaretlerindeki izlenimlerinden, hem de fotoğraflardan yola çıkarak resimler yaptığı bilinen Fransız Oryantalist sanatçı, döneme dair bilgiler de verir.
Oryantalist resim özelliği eserde, burada bir zamanlar önemli bir yapı olduğunu çinilerinden anladığımız mekânda görüyoruz.
Buranın artık eski ihtişamını yitirdiğini çinilerin detayındaki kırıklarla, yerdeki döşeme taşları eksikliğiyle, is lekesi gibi detaylarda keşfediyoruz.
Eserde göze batan ve öne çıkan detaylar işlemeli tüfek, oturan erkek figürünün kıyafetleri, yerdeki tütün kesesi ve pipodur.
Hangi yapının resmedildiği kesin olarak bilinmese de yeni hünkâr kasrı mahfiline benzetilmektedir.
 

"Şömine Başında Sohbet" tablosu, salonunuzda veya ofisinizde büyüleyici bir dekoratif tablo olarak yer alabilir. Salon için büyük tablolar arasında yer alan bu eser, mekanınıza huzurlu ve samimi bir dokunuş katacaktır.

 
Ürün Detayları

En: 67 cm
Boy: 81,5 cm

 
Renk
Çok Renkli
Materyal
Kanvas
Boyut/Ebat
67x81,5 cm
Parça Sayısı
Tekli
Tema / Stil
Klasik
Çerçeve Tipi
Çerçeveli
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR