Hüdhüd Kuşu Biblo
Hüdhüd Kuşu Biblo
Hüdhüd Kuşu Biblo
Hüdhüd Kuşu Biblo
Hüdhüd Kuşu Biblo
Hüdhüd Kuşu Biblo

Hüdhüd Kuşu Biblo (EY.05.03.103021)

Marka : Anadolia
Fiyat : ₺710,00(KDV Dahil)
₺118,33 'den başlayan taksitlerle

Biblo seviyor ve dekorasyonlarınızda biblo kullanmaktan hoşlanıyorsanız, aynı zamanda da yaşam alanlarınızda hikâyesi olan eşyalara yer vermeyi önemsiyorsanız, Hüdhüd Kuşu Biblo tam size göre!


Hüdhüd Kuşu halk arasında İbibik Kuşu, Çavuş Kuşu ve Baltalı Kuş olarak da biliniyor. Genellikle bütün dillerde, çıkardığı sese ya da baş bölgesinde yer alan sorguç şeklindeki renkli tüylere göre isimlendirilen bu kuş, taraklı tepeliği ile tanınıyor. Yuvasını çoğunlukla ağaç kovuklarına, kaya oyuklarına ve duvar deliklerine yapan bu kuş türünün kanatları ve kuyruğu siyah beyaz alacalı, diğer bölümleri pembeye çalan açık kahverengi ve tepeliğinin uçları ise siyah olarak öne çıkıyor. Peki Hüdhüd Kuşu’nun hikâyesi nedir?


Hüdhüd Kuşu Kuran-ı Kerim’de, kendisine kuş dili öğretildiği ifade edilen Süleyman Peygamber’e Saba melikesi Belkıs hakkında haber getirdiği bilinen, Mürg-i Süleyman adıyla da anılan kuştur. İslam açısından özel bir yeri olan bu kuş, Hz. Süleyman’ın irşad mektubunu Belkıs’a ulaştıran kuş olarak da öne çıkar.


İran ve Türk edebiyatlarında çok karşılaştığımız Hüdhüd Kuşu, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Mesnevî’sinde Hz. Süleyman ile ilgili bir hikâyede, yer altındaki suları görmesiyle anılıyor. Ferîdüddin Attâr’ın Mantıku't-tayr adlı tasavvufî mesnevîsinde ise, kılavuz kuş olarak mürşid özelliği ile ele alınıyor. İran edebiyatında Hüdhüd Kuşu’ndan, tasavvufî anlamına ek olarak, sevgiliden haber getiren bir kuş olarak da bahsediliyor.


Anadolia Mağazacılık tarafından Hüdhüd Kuşu hikâyelerinden esinlenerek tasarlanan bibloda tasarımcı, bu kuşun bilgelik sembolü olmasından ve kelebeğin koza içinde, incinin sedef içinde olduğu gibi değerli her şeyin bir zamanlar hapis olmasından yola çıkarak kuşun kaya içinde cehalet, kısıtlama gibi durumlarda hapis kaldığını düşünmüş ve hapis kaldığı kayadan, dolayısıyla da bu olumsuz durumlardan kurtulma ânını tasarımına yansıtmıştır.

 

 

*Anadolia Mağazacılık olarak; kadın emeğine değer veriyor, emektar kadınlarımıza destek olmayı görev biliyoruz. Kadın istihdamını önemsiyor ve kendi üretimimiz olan ürünlerin, tasarlanıp üretilmesinden sizlere ulaşmasına kadar her aşamasına kadınları dâhil etmeye özen gösteriyoruz. Kadın eli değmiş ürünlerimizi beğeninize sunarak sizlerin de kadınlarımıza destek olabilmenizi sağlamayı amaçlıyoruz. Bu ürün de yine kadın emeği bulunan ürünlerimizden biri olarak siz sahibini bekliyor. Güzel günlerde kullanmanızı dileriz.

 

 

 

Yapılışı

Anadolia Mağazacılık tarafından biblo olarak mermeritten yapılmış Hüdhüd Kuşu, altın yıldız varak işleminden geçirilmiş ve özel patine yöntemi ile son hâline getirilmiştir. Özel kutusunda gönderilmektedir.

 

 


Kullanım Alanları

Ev, ofis gibi yaşam alanlarınızda masa üzerinde dekoratif olarak kullanabileceğiniz bibloyu, dilerseniz sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz.

 

 


Kullanım Şekli

Kimyasal kullanmadan, nemli bir bez ile temizlenmelidir.

 

 


Gönderim Şekli

Anadolia Mağazacılık tarafından hazırlanan özel kutusunda gönderilmektedir.

 

 


Ürün Detayları

En: 8 cm

Boy: 12 cm

Derinlik: 15 cm

Ağırlık: 0,984 kg

 

Renk
Kahverengi
Materyal
Mermerit
Boyut/Ebat
8x12 cm
Parça Sayısı
Tekli
Karakter/Tema
Klasik
Tema / Stil
Klasik
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR