Fatma Ana'nın Eli Üçlü Nazar Seti Tütsülük
Fatma Ana'nın Eli Üçlü Nazar Seti Tütsülük
Fatma Ana'nın Eli Üçlü Nazar Seti Tütsülük

Fatma Ana’nın Eli Üçlü Nazar Seti Tütsülük (EY.05.03.100778)

Marka : Anadolia
Fiyat : ₺740,00(KDV Dahil)
₺123,33 'den başlayan taksitlerle

Fatma Ana’nın Eli Sembolü

 

İslam’da “Fatma Ana’nın Eli” ya da “Hz. Fatma’nın Eli” olarak bilinen sembol; Mısır’da İsis, Mezopotamya’da İştar olarak bilinir ve Araplar tarafından 5 anlamına gelen, bir elin 5 parmağını ifade eden “Hamse Eli”, Hindular tarafından “Humsa Eli”, Museviler tarafından da yine 5 anlamına gelen “Hameş Eli” veya Hz. Musa’nın kız kardeşinin eli anlamında “Miryam’ın Eli” olarak adlandırılır.

 

Fatma Ana Eli; İslam’ın 5 şartının sembolü olmakla beraber, bolluğun ve bereketin sembolü haline de gelmiştir. Osmanlı Devleti’nde padişahın başında gölgelik yapması için tutulan çadır ve şemsiyelerde bu sembolden yararlanılmıştır.

 

Elin ortasındaki göz kimi yorumculara göre, görünenin ötesinin mesajını okuyabilmekle ilgilidir; kimilerine göre de Mısır geleneğindeki Horus’un Gözü’dür ve “her şeyi gören göz” olmasıyla kem gözlerden, nazardan uzaklaştırıp şans getireceğine inanılmıştır. Nazar da kelime anlamıyla “bakış” demektir.

 

Tütsü’ye Kısa Bir Bakış

 

Anadolia Mağazacılık; nazarlık yönüyle yüksek bir koruma enerjisine sahip Fatma Ana’nın Eli’ni, hem bir nazarlık hem de tütsülük olarak tasarlamıştır. Tütsü; enerjiyi temizlemekte, kişilerin ve ortamın enerjisini pozitif yönde değiştirmekte kullanılan bir araçtır. İslam, Bizans, Selçuklu, Osmanlı kültürlerinde de tütsü kullanılmıştır. İslam kültüründe cami ve türbelerde, Bizans kültüründe ayin amacıyla kiliselerde, Selçuklu kültüründe buhurdanlıklarda, Osmanlı kültüründe ise saraylarda gül suyu ikramında kullanıldığı bilinmektedir.

 

Üçlü set halindeki bu nazar tütsülük sayesinde, Fatma Ana Eli sembolünün nazardan koruyup olumlu kavramları çoğaltmadaki etkisi ile; tütsünün kötü enerjiyi temizleyerek ortamın havasını pozitif yönde değiştirme etkisini birleştirebilirsiniz. Tütsü aynı zamanda odaklanmayı kolaylaştırır, stresten arındırır, ferahlatır. Dolayısıyla, hem günlük hem dini aktivitelerinizde odaklanma amacı da dahil, pek çok faydalı yönüyle tütsüden yaralanabilirsiniz.   

 

Yapılışı

Mermeritten üretilmiştir. Nazar motifiyle işlenmiş tütsülük, üç farklı renkle çeşitlendirilmiştir.

 

Kullanım Alanları

Nazar tütsülük setini; Fatma Ana Eli sembolünün nazardan koruyup olumlu kavramları çoğaltmadaki etkisi ile; tütsünün kötü enerjiyi temizleyerek ortamın havasını pozitif yönde değiştirme etkisini birleştirmekte kullanabilirsiniz. Günümüzde takılarda ve dekorasyonda çokça karşılaştığımız bu koruma sembolünü, evinizin girişine ya da banyo ve yatak odası haricindeki alanlara konumlandırabilirsiniz. Tütsü aynı zamanda odaklanmayı kolaylaştırır, stresten arındırır, ferahlatır Dolayısıyla, hem günlük hem dini aktivitelerinizde odaklanma amacı da dahil, pek çok faydalı yönüyle tütsüden yaralanabilirsiniz. Üstelik bu üçlü set, hediye olarak da sevdiklerinizi çok mutlu edecektir.

 

Kullanım Şekli

Kimyasal kullanmadan temizlenmelidir.

 

Gönderim Şekli

Ürün, kargoya dayanıklı ambalajlama ile kargo kutusunda gönderilmektedir.

 

Ürün Detayları

Uzunluk: 15,5 cm

En          : 12 cm

Derinlik : 1,5 cm

Ağırlık   : 664 g

 
Renk
Çok Renkli
Materyal
Mermerit
Boyut/Ebat
15,5x12 cm
Parça Sayısı
3'lü
Tema / Stil
Klasik
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR