Patara Sütun Kitap Desteği
Patara Sütun Kitap Desteği
Patara Sütun Kitap Desteği
Patara Sütun Kitap Desteği
Patara Sütun Kitap Desteği

Efes Kütüphanesi Kitap Desteği (EY.05.31.103010)

Marka : Anadolia
İndirim Oranı : %25 İndirim
Fiyat : 750,00₺
İndirimli : 562,50₺
93,75₺ 'den başlayan taksitlerle
Özel Üretim Ücretsiz Hediye Paketi Mermerit Ürün Özel Kutulu


Günümüzde de büyüsüne karşı koyamayacağınız antik kent Efes, Efes’in yaydığı sofistike hava,  yaşam alanlarınıza bambaşka bir dokunuş yapacaktır.

 

Geniş bir alana yayılan Efes Antik Kenti’nde, amfitiyatroyu geçtikten sonra bizi karşılayan Celsus Kütüphanesi, Antik Yunan kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Etkileyici bir mimariye sahip kütüphanenin girişinde, sütunları süsleyen dört kadın heykeli bulunuyor.

 

Kütüphane dış yüzünün alt katında Sophia (bilgelik, akıl), Arete (erdem, karakter), Ennoia (kader, muhakeme) ve Episteme (ilim, bilim) temsil eden 4 kadın heykeli bulunur. Bu heykellerin orijinali günümüzde Viyana Müzesi'ndedir.

 

Bu dört heykelden erdemi temsil eden Aret; Anadolia tarafından mermerit kitap desteği olarak hazırlanmış, özel boya teknikleriyle eskitme görüntüsü uygulanmıştır..

 

Celsus Kütüphanesinin Özellikleri:

Efes Antik Kenti’nin en önemli yapılarından biri olan Celsus Kütüphanesi MS 110- 134 yılları arasında Celsus onuruna oğlu Gaius Julius Aquila tarafından yaptırılmıştır.

 

Celsus, MS 92’de Roma’da başkenti Efes olan Asia Eyaletinin valisidir.

 

Celsus Kütüphanesi, Roma İmparatorluk Devrinde Anadolu  eyaletinde kurulan bir kamu kütüphanesidir. Celsus Kütüphanesi, tıpkı bugünkü halk kütüphaneleri gibi Efes halkına hizmet veren bir kütüphane olmuştur. Kütüphanenin kurucusu olan Celsus’un lahdi de kütüphane içerisindedir.

 

Çok zengin mimari süslemeli bir ön yüze sahip olan Celsus Kütüphanesi 21 metre genişliğinde ve 17 metre yüksekliğindedir.

 

Celsus Kütüphanesinin Yeri:

Celsus Kütüphanesi İzmir-Aydın karayolu takip edildiğinde Selçuk ilçesi ve Aydın-Kuşadası yolları arasında kalan geniş bir alana yayılmış olan Efes Antik Kenti içerisinde bulunmaktadır.

 


Yaşam Alanlarınızda Efes :

Siz de Efes Antik Kenti’nin büyüleyici etkisini ve Celsus Kütüphanesi’nin zengin mimarisini yaşam alanlarınıza taşıyarak dekorasyonunuzda fark yaratmak istiyorsanız, Efes Kütüphanesi Tanrıça Kitap Desteği, kitaplığınıza çok yakışacaktır.

 


Kitap Desteği Yapılışı:

Mermerit, kalsit, polyester gibi karışımlarla  yapılan heykelin üzerine özel boyama tekniği uygulanarak eskitme görüntüsü verilmiştir. Anadolia tarafından özenle hazırlanan kutusu ile birlikte sunulmaktadır.

 

 

 

Ürün Ölçüleri

Yükseklik : 19.5 cm

Taban Ölçü : 10x10 cm

 

Renk
Ekru
Materyal
Mermerit
Karakter/Tema
Şehir
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR