Çanakkale Şehitler Anıtı Gümüş Kaplama
Çanakkale Şehitler Anıtı Gümüş Kaplama
Çanakkale Şehitler Anıtı Gümüş Kaplama
Çanakkale Şehitler Anıtı Gümüş Kaplama
Çanakkale Şehitler Anıtı Gümüş Kaplama

Çanakkale Şehitler Anıtı Gümüş Kaplama (RP.01.01.101430)

Marka : Anadolia
Fiyat : 3.200,00₺(KDV Dahil)
533,33₺ 'den başlayan taksitlerle
Özel Üretim Gümüş Kaplama Ücretsiz Hediye Paketi

Çanakkale Şehitler Anıtı Gümüş Kaplama

Çanakkale Şehitler Anıtı, yenilmek bilmez Türk benliğinin anıtlaştırılmış halidir.

Anadolu'nun kapılarını zorlayan, dünyanın en zorlu savaşlarından olan Çanakkale Savaşı, binlerce şehit vermemize sebep olmuş ancak tüm dünyaya Çanakkale'nin geçilemeyeceğini ve Türkleri esir etmenin olanaksızlığını ispatlamıştır.

Şehitlik abidesinin yerleştirildiği Gelibolu Yarımadası, sadece, vatan ve namus uğruna ölen şehitlerimizi değil, Anzak, Yeni Zelandalı ve daha nice düşman askeri de bağrına basarak dünya barışının de simge eserlerinden birine ev sahipliği yapmaktadır.

Çanakkale Şehitliği, Türkiye'nin Çanakkale ilinde, Gelibolu Yarımadası'nda yer alan ve I. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerin anısına yapılmış büyük bir şehitlik alanıdır. İki ana bölümden oluşur: Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Anzak Koyu'ndaki Anzaklar için yapılan Anzak Koyu Şehitliği ve Seddülbahir bölgesinde yer alan Türk Şehitliği.

Çanakkale Savaşı, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında gerçekleşmiş stratejik ve kanlı bir savaştır. Gelibolu Yarımadası, savaşın merkezinde yer almıştır. Türk ve İtilaf kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, binlerce asker hayatını kaybetmiştir.

Çanakkale Şehitliği, bu savaşta yaşamını yitiren Türk askerlerinin anısına inşa edilmiştir. Şehitlik, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Çanakkale Savaşları'nda şehit düşen diğer ülkelerin askerlerinin anılarına da hizmet etmektedir. Seddülbahir'de bulunan Türk Şehitliği'nde, savaşta hayatını kaybeden Türk askerlerinin mezarları ve anıtları yer almaktadır. Aynı şekilde Anzak Koyu Şehitliği'nde ise Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerler için anıtlar ve mezarlar bulunmaktadır.

Çanakkale Şehitliği, sadece Türkiye için değil, tüm dünya için önemli bir anıt ve tarihî mekandır. Her yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde, şehitlik ziyaretçilere açılmakta ve törenler düzenlenmektedir. Bu şehitlik, savaşın ve barışın simgesi olarak görülmekte ve ziyaretçiler için duygusal bir deneyim sunmaktadır.

Çanakkale Boğazı girişindeki Hisarlık Tepe'ye inşa edilen Çanakkale Şehitler Anıtı'ndan ilham alınarak tasarlanan gümüş kaplama heykeli, evinizde, tarih bilincinizi tazelediğiniz dekoratif bir ürün olarak kullanabilir ya da benzer manevi duyguları paylaştığınız sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

 

Ürün Ölçüleri

Uzunluk: 16,2 cm

En: 12,5 cm

Derinlik:12,7 cm

 

 

Boyut/Ebat
16,2x12,5 cm
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR