Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (YB.01.03.102082)

Marka : Anadolia

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

Emine Erdoğan'ın Önsözüyle;
Türk mutfağı kırsaldan saraya uzanan, başlangıçtaki yaratıcılığını kaybetmeden, yeni dokunuşlarla zenginleşen, sarayın çok kültürlü yapısı ile toplumun etnik yapısını aynı potada birleştiren, çok büyük ve hoşgörülü bir sentez mutfağıdır.
Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik, uzun bir tarihsel süreç boyunca birbirinden farklı birçok kültürle yaşanan etkileşim, Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar, mutfak kültürümüzün yeni yapısını kazanmasında rol oynamıştır.
Türk Mutfağı, çeşit zenginliği ve damak tadına uygunluk yönünden olduğu kadar birçok yemek ve yiyecek türü ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye ve vejetaryen mutfağına kaynaklık edebilecek örnekleri barındırmaktadır.
Türk Mutfağı; hem ekolojik hem de kültürel bağlamda sürdürülebilir bir mutfaktır. Mutfakta sebze, meyve ya da et, yiyeceklerin her parçası kullanılır, boşa harcanmaz.
İsraf etmemek amacıyla mutfakta her malzeme değerlendirilir.
Türk mutfağının bu zenginliklerinin ve beraberinde taşıdığı kültürel birikimin tanıtımı amacıyla Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde ve koordinasyonunda, Bakanlığımız, tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın desteğiyle hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı başlıklı bu referans eser hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Günay Kut, Doç. Dr. Özge Samancı ve Dr. Gönül Paksoy şefler; Ali Ronay, Arda Türkmen, Aydın Demir, Cüneyt Asan, Eyüp Kemal Sevinç, Fatih Tutak, Ömür Akkor, Savaş Aydemir, Sezai Erdoğan, Sinem Özler, Şemsa Denizsel, Şerife Aksoy, Yılmaz Öztürk, Zeki Açıkgöz kitaba katkı sağlayan akademisyenler arasında yer almaktadır. Kitabın yayın koordinatörlüğünü ise Ebru Erke üstlenmiştir.

Ürün Detayları
En: 25 cm
Boy: 32 cm
Sayfa: 431
Hamur Tipi: Kuşe

 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR