Gordion Dikdörtgen Cam Tepsi

Gordion Dikdörtgen Cam Tepsi (EY.04.12.103100)

Brand : Anadolia
Price : ₺1.680,00(Vat included)

Gordion, Frigya'nın tarihî başkenti olan antik kent olarak karşımıza çıkıyor. Sakarya Nehri ile Porsuk Çayı'nın birleştiği noktanın yukarısında kurulu olan kent günümüzde Ankara'ya 94 kilometre uzaklıkta, Polatlı'nın 29 kilometre kuzeybatısında yer alan Yassıhüyük'te bulunuyor.

 

Efsaneye göre; yeni bir lider arayışındaki Friglere bir kâhin tarafından, şehre öküz arabası ile giren ilk adamı kral ilan etmeleri söylenir. Bu kişi kağnısıyla kente giren yoksul bir köylü, Midas'ın babası, Gordios olur. Gordios, kral ilan edildikten sonra öküz arabasını Frig tanrısı Sabazios tapınağına adar. Araba kızılcık dallarından bir düğümle tapınağa bağlanmıştır ve bu düğümü çözecek kişinin Asya'nın hâkimi olacağı söylentisi ile ünlenir.

 

Anadolia tarafından tasarlanan Gordion Dikdörtgen Cam Tepsi de Gordion şehri duvar resimlerinde bu düğümlere ithafen yapılan şekillerin yorumlanmasıyla oluşturulmuştur.

 

 

Yapılışı

%100 el yapımı olarak üfleme kristal camdan yapılmıştır.

 

 

Kullanım Alanları

Gordion Dikdörtgen Cam Tepsi; kültürel mirasımızı yansıtmasıyla, şık görüntüsüyle hem dekoratif amaçlı olarak yaşam alanlarınızı zenginleştirecek hem de sunumlarınızı şıklaştıracaktır. Aynı zamanda sevdiklerinize de zarif ve kullanışlı bir hediye olacaktır.

 

 

Kullanım Şekli

Elde yıkanması önerilmektedir.

 

 

Gönderim Şekli

Özenle paketlenerek gönderilmektedir.

 

 

Ürün Detayları

En:: 14 cm

Boy: 30 cm

Yükseklik: 2 cm

 
Renk
Altın
Materyal
Cam
Boyut/Ebat
14 cm
Parça Sayısı
Tekli
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN