Zümrüd-ü Anka Motifli Tavla
Zümrüd-ü Anka Motifli Tavla
Zümrüd-ü Anka Motifli Tavla
Zümrüd-ü Anka Motifli Tavla
Zümrüd-ü Anka Motifli Tavla
Zümrüd-ü Anka Motifli Tavla

Zümrüd-ü Anka Motifli Tavla (YB.08.03.102631)

Marke : Anadolia
Preis : ₺12.500,00(inkl. MwSt)
₺2.083,33 ab {0} Raten

Birçok mitolojide benzer özelliklerle, farklı isimlerle anılan Zümrüd-ü Anka ya da Anka Kuşu; Batı’da Phoenix/Feniks, Türk ve Macar mitolojisinde Tugrul, Dumrul, Toğrul, Doğrul ve İran mitolojisinde de Simurg adıyla bilinmektedir.

Efsaneye göre bilgi ağacında yaşayan ve öleceğini hissettiğinde yuvasında hazırladığı yapraklar ve güneş ışınlarıyla yanan kuş, küllerinden tekrar doğmaktadır. İran mitolojisindeki efsanede de Kafdağı’nın arkasında yaşadığına inanılan Simurg ile görüşmek için birlikte yola çıkan kuşlardan sadece otuz tanesi yedi dipsiz vadiyi aşarak geri dönebilmiştir. Persçe “Si” otuz, “Murg” ise kuş demektir. Yolculuklarında dönüşüm yaşayan kuşların her biri Simurg haline gelmiştir. Simurg; dönüşümü, küllerinden doğmayı sembolize etmektedir.

Tasavvuf edebiyatında Allah’a yaklaşmayı, olgunluğu, değişimi, dönüşümü, özgürleşmeyi sembolize eden Zümrüd-ü Anka Kuşu; tasavvuf edebiyatının önde gelen eserlerinden olan ve İran’lı sufi şair Ferîdüddîn-i Attâr tarafından kaleme alınmış “Mantıku’t-Tayr” adlı manzum eserde de geçmektedir. Eserde kuşlar; semboller aracılığı ile tasavvufun temellerini aktarmaktadır. Eserde Tanrı’yı sembolize eden kuşa yapılan betimlemelerden biri de şudur:

“Kuşkusuz bizim de padişahımız vardır. O da Kafdağı’nın ardındadır.”

“Adı Simurg’dur, kuşların padişahıdır. O bize yakındır lakin biz ona oldukça uzağız.”

 

Anadolia Mağazacılık; tasavvuf edebiyatında Allah’a yaklaşmayı ve dönüşümü temsil eden bu sembolü tavla üzerine işleyerek tasavvufi öğelerin günlük hayata aktarılmasına katkı sağlamaktadır.

 

Yapılışı

Kayın ağacından yapılan bu ürünün gövdesi ve pulları papel kaplamadır.

 

Kullanım Alanları

Zümrüd-ü Anka Kuşu sembolünü; değişimi, dönüşümü başlatmak istediğiniz alanlarda sembol olarak kullanabilirsiniz. Zümrüd-ü Anka motifli tavla ile de bir yandan keyifli anlar geçirip zarınızı atarken bir yandan da hayattaki değişim ve dönüşümleri konuşabilir, an itibarıyla yaşamınızda meydana gelebilecek olumlu değişim ve dönüşümleri düşünmeye başlayabilirsiniz.

 

Gönderim Şekli

Anadolia Mağazacılık tarafından özenle hazırlanmış kutusunda gönderilmektedir.

 

Ürün Detayları

Uzunluk: 44 cm

En : 29 cm

Derinlik: 7 cm

Ağırlık : 3,162 g

 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: DE